Pom Bensin HHO

Pom Bensisn HHO!

Kapan yah hal seperti ini bisa di kembangkan di pt. indonesia kita tercinta… hydrocar ๐Ÿ™‚ ramah lingkungan, irit, sangat menyenangkan dan bla bla bla yang lain ๐Ÿ™‚

Kalau pom bensin seperti diatas benar-benar bisa di produksi secara masal, berarti mobil-mobil yang berbahan bakar hydro by electrolisis seperti dibawah ini akan banyak pula di produksi oleh para pabrikan ๐Ÿ™‚ kira-kira harga mobilnya tambah mahal ? ato tambah murah ?

Wah, beli, beli, beli,.. atau hanya sebuah “modifikasi” yang kita perlukan untuk membuat mobil-mobil kita siap dengan bahan bakar murah bin ramah lingkungan ini ???

Heeellllooooooooooooooooooo ? anyone hear it ????? heeellloooooowwww ??? ๐Ÿ™‚

* lihat actualnya disini yak ๐Ÿ˜€

Throttle Body, What is it?

Friends,

“Seharusnya, walau pun kita meng-inject-kan water injection melalui throttle body yang ada di ujung, pada prinsipnya, aliran butiran air akan tersedot/terhisap sesuai dengan urutan vacuum yang terjadi pada masing-masing silinder, jadi butiran air itu akhirnya akan merata pendistribusianya, mungkin anda harus lebih dahulu memahami apa dan bagaimana cara kerja throttle body ini, coba nde lihat cuplikan di bawah ini.”

#*# Tapi apa yang mas kemukakan juga tidak salah, kekhawatiran tersebut ada”, oleh karena itu, beberapa orang praktisi water injection, membuat system water injection yang bertekanan (10 psi) dengan pemasangan injection needle pada port nya. Saya kalau tidak salah ingat pernah punya documentnya, kalau ketemu akan saya kirim via email ๐Ÿ™‚ bagaimana ? #*#

“Itu Jawaban Dari Saya Dari Pertanyaan Berikut Ini”

====

Kebetulan ada sedikit pertanyaan seperti ini di mailing list yang biasa aku monitor, berikut cuplikan nya :

####

From: “Muzakir” <muzakir@bobcpp.co.id> Add to Address Book
To: “‘Alamsyah Real'” <ke2alam@yahoo.com.sg>
Subject: RE: FW: [ditechinjection] One way valve,
Date: Tue, 22 Jul 2008 10:43:37 +0700

Makasih share nya mas Alam.
Udah saya buka di wordpress, tp gak ada gambar internal
compartemen engine.
Saya udah pernah coba dgn mat. spt yg di Ditech, air ngalir saya
batasi kira2 1 liter utk jarak tempuh 50km. Cuma kalo saya
bayangkan air itu hanya masuk ke cyld no 1 dan sedikit ke cyld
no.2 saja.
Karena intake water di TB (escudo 2.0) dipangkalnya, maka kecil
kemungkinan bisa sampai cyld 4.
Ada solusi lain gak ya Mas Alam.
Oya mas, saya merasa mas Alam ini ilmuwan lah, benarkan?
Mari kita pikirkan cara agar air bisa masuk ke seluruh cyld dgn
rata.

Satu lagi, saya lupa ntah dimana liat, mereka aplikasi dgn steam,
jadi jelas mix di TB nya akan bagus dan akan rata ke seluruh
cyld. Steamnya adalah water line dgn cooper tubing dibelitkan pd
exh manifold sepanjang 3 feet. Kira2 gimana Mas, ada pendapat ttg
itu?
Trims mas atas merepotkannya.

—–Original Message—–
From: Alamsyah Real [mailto:ke2alam@yahoo.com.sg]
Sent: Monday, July 21, 2008 19:09
To: Muzakir
Subject: Re: FW: [ditechinjection] One way valve,

kalau power, saya tidak bisa merasakan (tidak terlalu
significant) mungkin karena mobil saya menggunakan transmisi
automatic.

kalau irit atau tidak, tergantung dari bukaan valve (kran
aquarium) sebelum masuk ke intake manifold, semakin boros airnya
semakin irit pemakaian bensin-nya (saya juga tidak tahu kenapa di
mobil saya, walau saya pasang boros *kran saya lepas* mobil saya
tidak mberebet, tetap nyala dengan baik). hasil setelah pasang
wa-i, dulu saat bensin masih 4500/l perjalanan serang – kotabumi
butuh rp. 200.000 sekarang setelah bensin naik jadi 6000/l
perjalanan serang – kotabumi butuh cuman rp. 150.000. iritnya
terasa banget.

kalau mau lihat fotonya ada di
https://go2alam.wordpress.com

geto mas,….
๐Ÿ™‚

— Muzakir <muzakir@bobcpp.co.id> wrote:

> Mr. Alamsyah,
> Maaf, saya nyambung aja dari milist, mau tanya2 dikit ya..
> Berasa apa sih sejak pake Wa-i ?
> Jika hemat kira2 dari berapa ke berapa km/liter?
> Jika tambah power, signifikan gak?
> Mas, jika boleh share foto bagian inject ke TB / carbu nya
dong..
> Trims mas Alam, pengen juga sih, cuma saya di Medan, terpaksa
harus
> mandiri masangnya.

####

What is a throttle body?

The throttle body is to modern engines what carburettors were to engines of 30 years ago. They are devices that regulate the quanity of air being allowed to enter the engine, and thus, indirectly, alter the fueling. The throttle is modulated by, you guessed it, the throttle pedal – the further you depress the throttle pedal, the wider open the throttle butterfly, the more air that enters the engine, the more fuel that is burnt, and the more power the engine produces. More power, more acceleration.

Where can the throttle body be found? This is shown in the picture, right: if you open the boot of your MGF/TF, and peer into the engine through the inspection grille, you’ll see the inlet plenum. To the left of this, you see the throttle body itself (the silver item in the centre of the picture), which is also attached to the air filter.

There are three types of standard throttle bodies available for the MGF/TF. The first is a black plastic item, with an internal choke measuring 48mm. The second (fitted on MY2000 onward MGFs) is an alloy throttle body with the same 48mm internal choke. The final variety of throttle body is the 52mm internal diameter choke alloy item found fitted as standard to the MGF Trophy 160 SE, the MGTF 135 and MGTF 160.

How do throttle bodies work?

Throttle bodies are essentially very simple devices, yet manufactured to within extremely tight tolerances.

As mentioned above, the throttle body is, in some respects, similar to a carburettor, in that it basically consists of a length of pipe in which a flap, hinged through its centre, acts as a ‘butterfly’ valve to regulate the quantity of air passing though it. Unlike a carburretor, however, the throttle body does not regulate any fuel flow – this function being performed by the fuel injectors in the plenum. The more the butterfly valve is rotated, the larger the opening of the throttle (illustrated opposite, right). The narrowest point in this pipe is the choke – to which the butterfly valve’s diameter is matched.


On a standard throttle body, the diameter of the butterfly valve is 48mm. On the “Trophy” throttle body (so-called, because it was first found fitted to the MGF Trophy 160 SE), the butterfly diameter is 52mm. A 4mm increase in diameter may not sound like much, but because the cross sectional area of the choke is calculated by the equation, pr2 (where p is Pi = 3.142, and r is the radius of the circular butterfly valve), the increase in diameter of the choke from 48 to 52mm results in a 17% increase in area. Result: much more air can flow into the engine (because the resistance to flow is inversely proportional to r4).

The throttle butterfly is operated by the throttle cable, whose linear motion is converted into the necessary rotary action by the throttle cam on the side of the throttle body (shown in the pictures near the top of the page). On the other end of the butterfly axle is a throttle position sensor (TPS). A TPS is a small potentiometer (pictured opposite, right, removed from the throttlebody) performs an essential function, as it provides the engine management system information regarding the position of the throttle, and therefore engine load – vital for the fuelling and ignition mapping for optimum performance and efficiency. TPS sensors are normally used on performance engines where airflow sensors may be confused by pressure pulses in the inlet tract. Airflow is not measured, but calculated based upon engine speed and throttle position. If the engine is significantly modified, the airflow characteristics may change beyond the limits of the MEMS fuelling/ignition map necessitating re-mapping (which usually means replacement of MEMS with an aftermarket programmable ECU).

Other throttle body functions…

You may have noticed that there are two other pipes leading into the throttle body, that appear to have little to do with the basic breathing functions of the throttle. The lower of these two pipes is for the oil breather system, that allows fumes from the engine to be recirculated and burnt in the combustion chambers. The upper pipe is the idle control air inlet from the idle air control valve (IACV).

Brown Gas – HHO (005)

Dear Friend,

Are you sick and tired of rising gas prices? Would you like to stop paying for expensive gas and save over 50% on fuel costs at the same time as helping the environment by running a vehicle with cleaner emissions?

Run your car on water will save you thousands of dollars every year in fuel costs, whilst significantly improve your vehicles fuel efficiency.

We suggested you try this out to begin with on a second vehicle you own, one that you donโ€™t need to live with everyday, until you perfect this technology.

This do-it-yourself conversion guide is easy to follow with step-by-step instructions and extremely affordable! This is the easiest and lowest-cost way to convert your car to run on (relatively) free energy.

# This technology Works on 99% of vehicles (Vans, trucks, Gas or diesel powered cars, SUVโ€™s)
# Run your car on water Will enable your vehicle to become at least 50% more fuel efficient
# Boost performance whilst producing cleaner emissions
# Will Receive IRS refunds owed to you by law for using green technology in your vehicle!
# Works anywhere in the world and 100% safely/legal – guaranteed!
# Works with the plain tap water
# Getting set up for the cheapest, best value price.
# Your will Enjoy incredible fuel savings.

This water fuel conversion guide is very safe and easy to install or remove, it does not void your vehicle warranty in any way.

How Is It Possible To Run Your Car On Water?

The water fuel conversion guide will show you how to using electricity from your cars battery to seperate water into a gas known as HHO. HHO, also known as Hydroxy burns effectively and supplies significant energy, whilst the end product is just Water. HHO has the atomic power of Hydrogen and maintains the stability of Water! This is very easy to do and in the next few minutes i will show you exactly how!

This technology is proven. Only a small amount of water is needed as well, for example: one quart of water provide you with over 1800 gallons of HHO gas, which will last you for months as fuel, turn water into fuel will saving you heaps of money at the same time as improve your vehicles fuel efficiency dramatically.

Did you know: HHO gas is 3 times more potent than gasoline! HHO is a fast growing trend for boosting vehicles performance and gas mileage. The energy industries have been trying to keep this technology quiet for years, but here to show you exactly how to turning water into fuel and use water as fuel to save money on gas whilst dramatically boosting your vehicles performance.

Our water fuel conversion guide will make convert your car to run on water very simple and affordable. Thousands of customers have used this technology successfully and are now experiencing the benefits of our system. You can as well today! ย See U in “Brown Gas – HHO (006)”

Brown Gas – HHO (003)

Sebenarnya sudah lama sekali saya ingin melakukan percobaan membuat sebuah “brown gas fuel cell” (sekitar 1,5 tahun yang lalu) tapi karena kesibukkan pekerjaan, keinginan-keinginan seperti ini menjadi susah untuk di realisasikan. Keinginan membuat fuel cell tersebut dilandasi oleh kebutuhan akan “bagaimana cara menghemat bahan bakar” kendaraan.

Dulu saya hanya mengkoleksi tulisan-tulisan para praktikus HHO yang ada di luar indonesia, kebanyakkan mereka memang dengan senang hati membagi ilmu dan pengalamanya untuk umat manusia ๐Ÿ™‚ salut!, saya suka sekali dengan cara berpikir mereka untuk share knowledge &amp; experiences.

Okay, sekarang kembali pada aktifitas yang sedang saya lakukan, sekarang saya sedang berusaha mewujudkan rencana saya untuk membuat sebuah HHO cell yang bisa digunakan untuk “booster” mobil tua saya. Karena saya sekarang jauh dari peradaban (karena posisi sekarang sedang ada di tengah hutan, disuatu project pembangunan kilang), maka material yang akan saya gunakan pun menjadi “ala-kadarnya”.

HHO cell yang akan saya buat terbuat dari :

  1. Teko/ceret air yang terbuat dari LDPE/HDPE, barang ini banyak tersedia di toko-toko kelontong atau supermarket, bahkan di tengah hutan seperti kotabumi ini pun saya bisa mendapatkan nya. Harganya murah, cuman Rp. 12.000,-
  2. Anode saya rencanakan terbuat dari sisa/bekas tube instrumentasi di kilang, material anode ini terbuat dari SS 316L (stenless steel food grade), nah, kalau material yang seperti ini sepertinya akan cukup susah dicari, harganya pun tidak murah. Beruntung saya mendapatkan dari kumpulan “scrap” yang ada di belakang kantor project.
  3. Katode saya rencanakan terbuat dari sisa/bekas “pipe line” di kilang, material katode ini terbuat dari SS 304 (grade nya lebih rendah dari SS 316L). Material seperti ini cukup banyak dan bisa di jumpai di toko-toko daerah asem reges, daerah glodok, bila anda berdomisili di jakarta. Harganya tidak murah tapi juga tidak terlalu mahal. Sekali lagi, beruntung saya mendapatkan secara “gratis” di halaman belakang kantor project.
  4. Baut &amp; mur, saya harus beli untuk yang ini dan material nya harus SS juga, tidak boleh CS. Harganya gak mahal kok, 1 set paling cuman Rp. 5.000,-
  5. Lem besi dan lem PVC (biasa digunakan untuk pipa paralon).
  6. Selang, one way valve, &amp; tempat minum (yang digunakan) untuk pemisah antara fuel cell nantinya dengan jalur combution chamber supaya bila ada “flashback“, ledakan ataupun kebakaran bisa terhindarkan.

Oh iya, untuk memberikan sedikit pemahaman proses tentang bagaimana cara kerja dari fuel cell HHO ini, ada baiknya anda sekalian tahu bahwa yang terjadi adalah sebagai berikut :

  • Untuk membangkitkan atau meng ekstrak H2O menjadi HHO, fuel cell membutuhkan energi listrik untuk proses “electrolysis“, proses yang terjadi : 2 H2O -&amp;gt; 2H2 + O2
  • Hasil dari electrolysis tersebut dikirimkan ke combution chamber untuk menghasilkan tenaga ledakan bersama-sama premium (bensin) &amp; udara dengan proses sebagai berikut : 2H2 + O2 -&amp;gt; 2H2O
# Jadi, pemasangan “fuel cell HHO” bersama dengan “water injection” plus premium (bensin) &amp; O2 (dari udara bebas) sangat lah pas! dan saya yakin hasilnya akan benar-benar irit! untuk konsumsi bahan bakar mobil kita. #

Baiklah, sekarang saya akan mencoba mendeskripsikan dari awal, langkah-langkah pembuatan “fuel cell HHO” dari barang-barang bekas ini, :

&amp;gt; Mengumpulkan scrap SS dari tumpukkan scrap di lapangan.

&amp;gt; Mulai dengan menekuk pipa tube yang akan digunakan sebagai ‘anode’.

&amp;gt; Anode di tekuk seperti bentuk ‘per’ secara manual (ala kadarnya)

&amp;gt; Calon fuel cell dengan casing terbuat dari teko/ceret air.

Sebenarnya saya masih bingung, bagaimana bentuk katode yang baik, apakah sebuah pipa SS 302 yang di letakan di tengah-tengah coil anode ? atau sebuah plat SS 304 yang diletakan di sekitar coil anode ? apa pun nanti yang akan saya gunakan dan bagaimana caranya ?, akan saya teruskan pada ‘postingan’ “Brown Gas – HHO (004)

Brown Gas – HHO (002)

โ€ข Hydrated water for health.

When Brown’s Gas is bubbled through clean water, the water absorbs oxygen and hydrogen.
We think there is an additional energy (electrical in nature) added to the water as well. We find the drinking the resulting enhanced, oxygenated and hydrated water to bring us alert like drinking a cup of coffee, without the side effects.
Many people know that oxygenated water is healthful. There are many companies selling water that has had oxygen added to it.
What is generally unknown is that water is even more healthful when hydrogen is added to it. Drinking water is called hydrating the body. An astonishing fact is that chlorinated water, coffee, carbonated and sweetened fluids are generally dehydrating. Most of the diseases known to mankind (including aging) can be prevented or mitigated by hydrating the body.
Every test of Brown’s Gas enhanced water shows it to be super hydrating, far superior to regular water (as much as 10 times).
Enhanced water is an essential key to keeping an active youthful body as the years go by. We have reason to believe this water enhances every chemical process in the body, making a super immune system and mitigating the symptoms of aging, mostly caused by dehydration.

โ€ข Muscle relaxation; pain relief
When Brown’s Gas is applied to the skin, hydrogen and oxygen are absorbed which then flows (via blood) to muscles and joints that have problems due to dehydration, resulting in nearly instantaneous relief of pain caused from cramps and swelling. This relief continues for extended periods of time .

โ€ข Speed healing of wounds
When Brown’s Gas is applied to a wound, hydrogen and oxygen are absorbed which kills anaerobic microorganisms and assists cell regeneration.